Volledig scherm
© Pro Shots

Hendrix over rol bij Ajax-PSV: 'Niks is onmogelijk'

EINDHOVEN - Jorrit Hendrix stapte na Jong Ajax-Jong PSV met een dubbel gevoel van het veld. Aan de ene kant was er chagrijn over de 1-0 nederlaag, maar een ander deel van hem was ook blij dat hij probleemloos een uur had doorstaan. "Dat was van tevoren doorgesproken. Ik had zelf het gevoel dat ik nog wat langer door had kunnen spelen, maar ik wil ook niks forceren. Dat heb ik in de afgelopen elf weken nergens gedaan."

Hendrix is na zijn knieblessure node gemist bij PSV in de afgelopen weken. De tweede 'nummer 6' in de A-selectie van PSV viel eerst weg en daarna was ook Andrés Guardado door een blessure afwezig bij PSV. Gevolg: Phillip Cocu moest puzzelen op het middenveld dat vorig seizoen in zoveel wedstrijden dominant was. PSV raakte mede daardoor de afgelopen weken de draad kwijt in een aantal wedstrijden. Hendrix kan misschien volgende week zondag terugkeren in het eerste elftal, tijdens Ajax-PSV. Wat kan hij zelf doen? "Gewoon hard trainen", was zijn antwoord. "Niks is onmogelijk en ik train al twee weken volledig mee bij PSV. Aan de andere kant ben ik er wel een tijd uit geweest en dat merk je toch aan kleine dingen. Fysiek kan ik het wel prima aan."
Hendrix viel in het duel in Amsterdam bij momenten op door de rust die hij in de ploeg kon brengen. "Toch is het jammer dat we hier verliezen, er had wel iets meer ingezeten misschien."

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (50%)
141 stemmen