Volledig scherm
Jorrit Hendrix tijdens PSV-Vitesse. © BSR Agency

Hendrix terug aan het front en bij PSV logische vervanger Gutíerrez

Jorrit Hendrix leek afgelopen zomer PSV te verlaten, maar van het een kwam toch niet het ander. Nu Érick Gutiérrez nog altijd geblesseerd is, staat de middenvelder vanavond normaal gesproken dus gewoon weer aan de aftrap tegen Sporting Portugal. 

Samen met trainer Mark van Bommel keek de 24-jarige routinier woensdag alvast vooruit op het duel met de Portugezen. Hij maakte net als keeper Jeroen Zoet drie Europa League-campagnes met PSV als kernspeler mee, waarvan er eentje al midden in de zomer stopte, eentje net voor de winter en eentje kort na de winterstop eindigde. ,,Spelen in de Europa League is gewoon spelen op hoog niveau. Kijk maar eens naar de tegenstanders die bijvoorbeeld bij de laatste vier komen. Allemaal ploegen die in de Champions League niet zouden misstaan”, zei hij onder meer. 

PSV begroet vanavond 30.000 toeschouwers - voor Europa League-begrippen een massa-opkomst - en dat kan Van Bommel uiteraard bekoren. ,,Wij hebben trouw publiek.” In zijn opstelling zitten waarschijnlijk weinig verrassingen. 

Vermoedelijke opstelling PSV:
Zoet - Dumfries Baumgartl Viergever Boscagli - Rosario Ihattaren Hendrix - Bruma Malen Bergwijn

Vermoedelijke reserves PSV:
Ruiter - Teze Schwaab - Sadílek Doan - Mitroglou Gakpo

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8375 stemmen