Volledig scherm
Peter van Ooijen. © Emiel Muijderman

Heraclied Van Ooijen verheugt zich op PSV én UNA

EINDHOVEN - Peter van Ooijen speelde twaalf jaar in de jeugdopleiding van PSV en keert zaterdagavond als Heraclied terug in het Philips Stadion.

De middenvelder droomt nog altijd van spelen in het rood-wit, maar de tijd begint te dringen, weet hij zelf ook. De kalender geeft in februari zijn 25e verjaardag aan en Van Ooijen is op dit moment nog niet altijd verzekerd van een basisplaats in Almelo. Het seizoen begon voor hem met gekneusde ribben, maar inmiddels is hij weer fit en heeft hij zijn plek in de wedstrijdselectie terug.
"Ik zal natuurlijk alles geven voor Heracles en ben blij dat ik in Almelo speel, maar PSV blijft de club waar ik ben opgeleid en een speciaal gevoel voor heb. Mijn vrienden wonen allemaal in de buurt van Eindhoven en Den Bosch. We hebben een groepsapp met oud-spelers uit de jeugdopleiding van PSV en daar zit ook Nick Tielemans van UNA in. Maikel Verkoelen (Helmond Sport) zit er ook in en postte al voor de bekerloting van twee weken geleden dat Nick en ik elkaar zouden tegenkomen in het toernooi om de KNVB-beker. En het kwam nog uit ook. Ik kan me enorm verheugen op de wedstrijd tegen PSV, maar ook die wedstrijd die we in het bekertoernooi tegen UNA en Nick gaan spelen. Voor de een is UNA-thuis misschien niet zo belangrijk, nou voor mij wel omdat Nick daar dus speelt."

PSV