Harrie Timmermans in betere tijden, in 2013.
Volledig scherm
Harrie Timmermans in betere tijden, in 2013. © Irene Wouters

‘Het zou mooi zijn als veel supporters PSV steunen en geen geld terug hoeven’

Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV hoeft geen restitutie voor het missen van vier gemiste thuisduels als de eredivisie per direct zou stoppen. ,,Iedereen moet natuurlijk zelf hierover beslissen. De een kan het geld missen, de ander misschien minder goed. Het zou mooi zijn als veel supporters de club willen steunen, maar ieder moet wel zijn eigen afweging mogen maken."

Timmermans hoopt op normalisering binnen de branche als de supporters een gebaar maken.Bij een voortijdig einde van de competitie zouden ze in totaal misschien enkele miljoenen kunnen claimen van PSV. Het lijkt er totaal niet op dat veel fans dat van plan zijn. Daarom hoopt Timmermans erop dat ook andere actoren in de voetballerij hun verantwoordelijkheid nemen. ,,Als er voor de club echt nood aan de man zou zijn, kunnen spelers ook hier een gebaar maken en is een salarisoffer niet ondenkbaar. Je kunt er donder op zeggen dat de inkomsten door deze crisis omlaag gaan. Dan moet er misschien aan de kostenkant ook wat gebeuren."

Timmermans heeft zich rot geërgerd aan de uitspraken van Derrick Luckassen, die donderdag aangaf zich 'niet meer thuis te voelen bij PSV'. Het lijkt een opzichtig spel om een transfer af te dwingen. ,,Als hij zijn contract dan ook inlevert, is het een kerel."

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV