Volledig scherm

Hiddink: Het begint toch weer te kriebelen

EINDHOVEN - Guus Hiddink is op dit moment als adviseur verbonden aan Chelsea en bekijkt talenten die de club via een huurperiode elders heeft gestald, onder meer bij Vitesse. Het bevalt hem voorlopig prima, al zou hij zeker nog een nieuwe klus willen doen. Hiddink laat altijd graag wat mist rond zijn toekomst bestaan en dat was dinsdag in Eindhoven niet anders.

"Afgelopen juli, augustus begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen. Normaal ben je dan volop aan het bellen in de voorbereiding op het seizoen, maar nu kwam er niks wat ik interessant vond. Ik kon naar Azië, maar dat wilde ik niet."

Denk Groter-debat
Bij PSV was hij dinsdag op bezoek. Een informeel onderhoud, omdat hij toch al in Eindhoven was voor het Denk Groter-debat bij Fontys. Bij dat samenzijn konden honderden studenten vragen stellen aan de voormalig succescoach, die vorig jaar bij Oranje vertrok en sindsdien minder in de media verscheen. Een van de jongeren was benieuwd wat Hiddink in 2014 bij PSV heeft gedaan, toen hij de club adviseerde na een heel moeizame periode.

Kracht
"Het was vooral koffiedrinken en koffiedrinken. Sparren over voetbal en speelwijzes en het uitwisselen van standpunten. Ik kan me niet één concreet advies meer herinneren wat ik Phillip (Cocu, red.) destijds gegeven heb. Voor Phillip zal ik altijd een zwak hebben en ik kan met hem uren over alle facetten van het vak praten. Hij is ondanks zijn rijke internationale carrière als speler gewoon als coach begonnen bij de jeugd en heeft toen voor het eerst ervaren hoe het is om een groep aan te sturen. Daarna had hij de moed om een ouder iemand toch nog eens te vragen naar zijn mening. Op dat moment vond ik dat een teken van kracht."

Daarna ging het crescendo bij PSV, al wil Hiddink daarvoor geen credits. "Nu is het al een tijdje niet al te sprankelend. Dat weet Phillip zelf ook wel. Hij en zijn staf kunnen die klus klaren, daar ben ik van overtuigd. Zondag zal de wedstrijd tegen Ajax heel bepalend worden voor PSV."

PSV