Volledig scherm
Ibrahim Afellay en Mark van Bommel in mei 2005. © Irene Wouters

Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwinkel’

Ibrahim Afellay is momenteel al een tijdje een bijzondere gast aan de jeugdzijde op trainingscomplex De Herdgang. Samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven werkte hij de afgelopen weken aan fysiek herstel, waarbij hij inmiddels de volgende stap heeft gezet. Afellay traint inmiddels volop mee met PSV onder 19, waar Ruud van Nistelrooy de coach is. Hij doet al mee aan positiespelen en nadert het einde van zijn revalidatie. 

Afellay heeft nog de ambitie om door te gaan als speler en liet gisteren doorschemeren dat er nog niets besproken is met de Eindhovense club. De 33-jarige middenvelder heeft al bijna anderhalf jaar geen competitieduel gespeeld. Sinds midden 2016 kwam hij in slechts achttien competitiewedstrijden in actie, iets wat hem veel pijn heeft gedaan. ,,Ik heb er nog heel veel plezier in en voel me nu weer een kleine jongen in een snoepwinkel”, zei hij gisteren bij PSV. ,,Je hebt het gevoel dat je iets is ontnomen”, zei hij over alle wedstrijden die hij de laatste jaren moest missen. Afgelopen winter liet hij zijn contract bij Stoke City ontbinden en sindsdien zit Afellay zonder club. 

Tobben

De middenvelder nam in seizoen 2010-2011 in de winterstop afscheid van PSV en vertrok naar FC Barcelona, waar hij een kortstondige succesperiode kende. Af en toe schitterde hij in het Nederlands elftal, maar door blessures was het ook lange fases tobben. Tot een nieuw contract als speler bij PSV lijkt het voorlopig nog niet te komen, al is duidelijk dat ‘Ibi’ nog graag wil doorvoetballen. ,,Ik ben heel blij dat ik op de afgelopen periode op de achtergrond bij PSV kon werken. Als ik aan de profkant had getraind, zouden er gelijk allerlei verhalen aan vastgeplakt zijn of zouden dingen zijn verwacht die helemaal niet aan de orde zijn.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8795 stemmen