Volledig scherm
Ibrahim Afellay in zijn tijd bij PSV. © BSR/SOCCRATES

Ibrahim Afellay na acht jaar terug bij PSV: 1-jarig contract voor ‘Ibi’

Ibrahim Afellay keert dinsdag terug bij PSV, de club die hij midden in het seizoen 2010-2011 verruilde voor FC Barcelona. 

De inmiddels 33-jarige middenvelder speelde anderhalf jaar geen wedstrijden, vooral door blessureleed. Afgelopen seizoen trainde hij in de eindfase mee bij PSV onder 19, onder leiding van trainer Ruud van Nistelrooij. 

Nu gaat Afellay de stap maken naar de A-selectie, waar hij onder zijn vroegere ploeggenoot Mark van Bommel gaat spelen. De 53-voudig international kende een rijke loopbaan, die door fysieke problemen nog veel rijker had kunnen zijn. Met FC Barcelona won Afellay bijvoorbeeld de Champions League en bij PSV pakte hij vier landstitels en groeide hij uit tot speler van Oranje. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen