Volledig scherm
Ibrahim Afellay in zijn tijd bij PSV. © BSR/SOCCRATES

Ibrahim Afellay na acht jaar terug bij PSV: 1-jarig contract voor ‘Ibi’

Ibrahim Afellay keert dinsdag terug bij PSV, de club die hij midden in het seizoen 2010-2011 verruilde voor FC Barcelona. 

De inmiddels 33-jarige middenvelder speelde anderhalf jaar geen wedstrijden, vooral door blessureleed. Afgelopen seizoen trainde hij in de eindfase mee bij PSV onder 19, onder leiding van trainer Ruud van Nistelrooij. 

Nu gaat Afellay de stap maken naar de A-selectie, waar hij onder zijn vroegere ploeggenoot Mark van Bommel gaat spelen. De 53-voudig international kende een rijke loopbaan, die door fysieke problemen nog veel rijker had kunnen zijn. Met FC Barcelona won Afellay bijvoorbeeld de Champions League en bij PSV pakte hij vier landstitels en groeide hij uit tot speler van Oranje. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV