Volledig scherm
Ihattaren is Brouwers van FC Den Bosch te snel af. © BSR Agency

Ihattaren schiet Jong PSV naar punt tegen FC Den Bosch

Dankzij twee goals van Mohamed Ihattaren heeft Jong PSV maandagavond een punt overgehouden aan het duel met FC Den Bosch. Tegen de provinciegenoot stond na negentig minuten een 2-2 gelijkspel op het bord. Jong PSV moest het geruime tijd met tien man doen, omdat aanvoerder Justin de Haas in de tweede helft een rode kaart kreeg. De ploeg van trainer Peter Uneken hield na die tegenslag knap stand en had nog kansen om de 3-2 te maken.

Jong PSV leidde op het moment van de wegzending met 2-1. De Haas probeerde een tegenstoot te verijdelen, maar nam teveel risico en nam naast de bal de man in scoringspositie mee. Scheidsrechter Bos kon weinig anders doen dan hem uit het veld sturen en een vrije trap aan FC Den Bosch toekennen, waaruit de blauwhemden via Danny Verbeek wisten te scoren.

Dat had Abdulssamed Abdullahi in de eerste helft ook al fraai gedaan, waarna Jong PSV via Ihattaren het commando overnam. De aanvallende middenvelder maakte een schitterende gelijkmaker en kon na een uitstekende actie van Toni Lato ook de voorsprong voor Jong PSV binnenwerken. Ihattaren en Jordan Teze werden in de rust gewisseld en spelen donderdag mogelijk een rol bij PSV-FK Haugesund. Aangezien Hirving Lozano op het punt staat om een transfer te maken, lonkt voor Ihattaren in ieder geval speeltijd.

Lato speelde zeker in de eerste helft uitstekend en liet zien waarom PSV hem heeft gescout en huurde. De Spanjaard kende een moeizame start, maar zijn spel van maandagavond bood hoop op een snel herstel.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7767 stemmen