Mohamed Ihattaren was belangrijk voor Jong PSV en scoorde maandagavond twee keer tegen FC Den Bosch.
Volledig scherm
Mohamed Ihattaren was belangrijk voor Jong PSV en scoorde maandagavond twee keer tegen FC Den Bosch. © BSR Agency

Ihattaren swingt bij Jong PSV: ‘Ik wil het zelf afdwingen’

Natuurlijk ziet Mohamed Ihattaren links en rechts om zich heen ook wel wat er gebeurt bij PSV. Er zijn een paar blessures bij de A-selectie en een grote transfer (Lozano) lonkt voor PSV, maar hij is vooral bezig met zijn eigen ontwikkeling. ,,Ik wil zelf afdwingen dat ik speel”, zei hij maandagavond na Jong PSV-FC Den Bosch over zijn kansen bij PSV 1. 

Ihattaren had bij Jong PSV in ieder geval een glansrol en maakte twee mooie goals. Na 45 minuten ging hij eruit en dat was vooraf besproken. Later in de week kan hij het eerste elftal mogelijk helpen in het Europa League-duel met FK Haugesund. ,,Ik probeer me rustig te houden en ga natuurlijk wel voor het hoogste podium. Die druk leg ik mezelf ook op”, zei Ihattaren. ,,Voor nu was dat hier bij Jong PSV en dan probeer ik me hier te bewijzen. Het is niet zo gek dat het bij mij af en toe nog met ups en downs gaat en vanavond was er een mooie up.”

Afellay

De nog maar 17-jarige parel uit de PSV-opleiding profiteert naar eigen zeggen elke dag van de aanwezigheid van Ibrahim Afellay bij PSV.  ,,Voor de wedstrijd appte hij me nog vanavond. Ik leer heel veel van hem en het mooie is dat hij het voetballen zeker nog niet verleerd is. Hij komt eraan en met zijn kwaliteiten kan hij van grote waarde zijn voor PSV. We zien elkaar niet als concurrenten.”

Voor Ihatteren was het met twee treffers een mooie avond, maar hij hield toch gemengde gevoelens aan de remise tegen FC Den Bosch (2-2) over. ,,De drie punten zijn altijd het belangrijkste en het is jammer dat we die niet konden pakken.” Jong PSV trok wel een punt over de streep met een numerieke minderheid, omdat Justin de Haas werd weggestuurd. ,,Na de rode kaart hebben we wel goed stand gehouden en een punt gepakt, dat is ook wat waard.”

PSV