Ihattaren verwelkomt Afellay met open armen bij PSV: ‘Hij is een erg mooie mentor’

VideoIbrahim Afellay maakt komend seizoen na acht jaar afwezigheid zijn rentree bij PSV. Toptalent Mohamed Ihattaren (17), die in de slotfase van vorig seizoen zijn doorbraak beleefde in Eindhoven, ziet in de ervaren middenvelder ‘een erg mooie mentor’.

Waar Ihattaren dinsdag aansloot bij de eerste training van PSV van het seizoen 2019-2020, daar was Afellay nog in geen velden of wegen te bekennen. De 53-voudig international is net terug van een korte vakantie en maakt woensdag voor het eerst dit seizoen zijn opwachting op het gras van de Herdgang. Afellay maakte dinsdag van de gelegenheid gebruik om alvast kennis te maken met de selectie. ,,Toen-ie net binnenkwam, dat was gewoon mooi. Hij is natuurlijk een erg mooie mentor. We zitten ook naast elkaar in de kleedkamer”, zei Ihattaren na de eerste training.

De vergelijking tussen Ihattaren en Afellay is snel gemaakt. Beiden zijn immers technische middenvelders uit de PSV-opleiding, gezegend met een Marokkaanse achtergrond. De jongste van het stel, vorig seizoen goed voor twaalf competitieduels, kan er wel om lachen. ,,Iedereen zegt dat. Maar hij is rechts, ik ben links. Hij heeft veel kwaliteiten die ik ook heb. Ik kan zeker veel van hem leren, vooral van zijn ervaring.”

‘Goeie gast’

Ook aanvaller Sam Lammers, die terugkeerde van een succesvolle verhuurperiode bij sc Heerenveen, kijkt uit naar de samenwerking met Afellay. ,,Ik ken hem al een tijdje, van tv en toen ik hier nog in de jeugd speelde bij PSV. Mooi dat hij terug is. Ik heb vandaag al kennis met hem gemaakt, het is een goeie gast. Ik ben blij dat hij erbij is.”

Volledig scherm
Mohamed Ihattaren. © BSR/SOCCRATES
  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen