In Haugesund woont één PSV-fan: Gunnar Johan Sortland

videoOngelooflijk maar waar, er woont een diehard PSV-fan in het Noorse stadje Haugesund, waar PSV donderdagavond in Europees verband gaat voetballen. Voor Gunnar Johan Sortland (32)  was het echter geen onverdeeld genoegen dat zijn club (PSV) naar zijn stad (Haugesund) kwam. ,,Ik had veel liever gezien dat ze door waren gegaan in de Champions League.”

Sinds Sortland op zijn zeventiende samenvattingen van de Nederlandse eredivisie zag, is hij verknocht aan PSV. ,,Spelers als Rommedahl en Vennegoor deden toen mee. De sfeer in het stadion leek me ook prachtig en de connectie met Philips vond ik ook heel interessant.” Inmiddels is hij vier keer zelf aanwezig geweest bij een wedstrijd in het Philips Stadion. ,,Mijn eerste keer was de jubileumwedstrijd bij 100 jaar PSV, tegen Cambuur Leeuwarden. Jammer genoeg bleef het toen 0-0.”

Sortland verzamelt PSV-shirts. Hij heeft er al zo'n dertig. ,,In Noorwegen heb ik niet echt een favoriete club. Ik ga weleens met vrienden mee naar een wedstrijd van Haugesund, maar mijn club is toch echt PSV. Of ik ga juichen als ze scoren morgenavond? Uhm, ik denk heel voorzichtig...”

Meer nieuws in ons audiobulletin - ook op Spotify

Dit en meer nieuws kun je ook beluisteren ons dagelijkse bulletin. Een korte update van het belangrijkste nieuws uit Brabant ontvang je dagelijks via Whatsapp, maar ook automatisch in je vertrouwde podcast-app. Volg ons ook op Spotify en Apple Podcast, of vraag je Google Assistent om ‘het nieuws van het Eindhovens Dagblad’. 

Volledig scherm
Noorse PSV-fan Gunnar Johan Sortland © ED
  1. PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

    PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.

PSV