Volledig scherm
Jong PSV krijgt te maken met nieuwe regels in het komende seizoen. © Pro Shots / Thomas Bakker

Ingrijpende veranderingen voor Jong PSV en andere beloftenteams, degradatie blijft onmogelijk

Clubs in de eerste divisie klaagden de afgelopen seizoenen steen en been: beloftenteams zouden zorgen voor competitievervalsing. Door de voortdurend wisselende samenstellingen en het incidenteel meedoen van oudere spelers hadden andere teams een voor- of nadeel. 

Nieuwe regels in het aankomende seizoen moeten ervoor zorgen dat geen of minder sprake is van vervalsing. Zo mogen spelers boven de 23 jaar niet meer meedoen in de eerste divisie. Dit betekent bijvoorbeeld dat revaliderende spelers op een andere manier hun rentree zullen moeten maken. Daarnaast is het niet meer mogelijk om de tweede keeper van 23 en ouder op te stellen. PSV speelde in het net afgelopen seizoen regelmatig met Eloy Room in de goal en dat is volgend voetbaljaar dus niet meer toegestaan. 

Pakket maatregelen

Spelers van beloftenteams mogen in een weekend niet meer op het wedstrijdformulier bij het eerste elftal staan en daarna in hetzelfde weekend nog voor een Jong-ploeg uitkomen, tenzij de Jong-teams tegen elkaar spelen. Andersom mag overigens wel. Ook mogen jonge spelers een maximum aantal wedstrijden spelen in het eerste elftal, waarna ze niet meer in een beloftenteam mogen spelen. 

Het pakket maatregelen moet het competitieverloop in de eerste divisie eerlijker maken. Overigens is het ook komend seizoen niet mogelijk om te degraderen uit de eerste divisie. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV