Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel tijdens het trainingskamp in Verbier. © BSR Agency

Interview met PSV-trainer Mark van Bommel: 'Onze spelers hoeven nooit nerveus te zijn’

Of dé complete coach bestaat? PSV-trainer Mark van Bommel (42) betwijfelt het. ,,Je bent nooit klaar.” Op het trainingskamp in Verbier maakt hij de balans op van zijn eerste jaar als hoofdtrainer en kijkt hij vooruit.

Het vorige seizoen van PSV eindigde in mei met een bijzonder moment. Trainer Mark van Bommel won met zijn jonge equipe na een prachtige start geen enkele prijs. Onvoldoende dus, was onder de streep de klinische conclusie. Toch klonk op 15 mei een overtuigend applaus in het Philips Stadion. Geklap waaruit respect en waardering sprak voor de manier waarop PSV zich afgelopen seizoen had gemanifesteerd.

  1. Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Een bijzondere zege van PSV, op dinsdagavond. Na een late 1-2 achterstand tegen FC Basel boog de ploeg van Mark van Bommel in extremis de zaak om en werd het nog 3-2 in het Philips Stadion. ,,Hoe mooi is het om zo te eindigen”, zei hij. ,,Ja, dit voelt anders dan een 3-2 na bijvoorbeeld zestig minuten. Dit zijn speciale momenten waar je even van moet genieten. Maar zaterdag gaan we weer naar Amsterdam.”

PSV