Isimat-Mirin gaat weg bij PSV en vertrekt naar Turkse topclub Besiktas

Drievoudig eredivisiekampioen Nicolas Isimat-Mirin (27) vertrekt bij PSV. Besiktas heeft met PSV een akkoord bereikt over een overgang.  Zondag maakte Besiktas het officieel via Twitter.

PSV incasseert nog enkele tonnen voor hem. Isimat beschikte over een aflopend contract, zodat de Eindhovenaren geen hoofdprijs meer konden vragen. 

Isimat speelde vorig seizoen in bijna alle eredivisiewedstrijden in het seizoen waarin PSV kampioen werd. Ook tijdens seizoen 2014-2015 (toen nog als huurling) en seizoen 2015-2016 vierde hij met PSV het kampioenschap. Tijdens de feestjes op het Stadhuisplein in Eindhoven was hij een animator, waarbij zijn liedje ‘come on pee-sje-vee’ tot een vast element in het programma uitgroeide. 

Sportief beleefde hij een mooi hoogtepunt door vorig seizoen in werkelijk de laatste seconde te scoren tijdens PEC Zwolle-PSV. Van trainer Phillip Cocu mocht hij eigenlijk niet mee naar voren, maar Isimat luisterde niet en maakte voor PSV met de 0-1 een bevrijdende treffer na een stroef duel. Dit seizoen belandde de Franse centrale verdediger op een zijspoor onder de nieuwe coach Mark van Bommel. In de eredivisie kwam hij alleen tijdens het laatste duel voor de winterstop in actie. Tegen AZ liep de opbouw een tijd stroef, maar PSV won uiteindelijk wel gewoon. 

Uiteraard was Isimat niet gelukkig met zijn huidige rol. Besiktas had al langer belangstelling en pakte dus door. In eerste instantie was het de bedoeling dat hij in de zomer een contract zou ondertekenen, maar nu komt hij in de winter dus al naar Turkije. Hij reist zondag naar het trainingskamp van Besiktas om daar gekeurd te worden en de laatste details af te handelen. 

Isimat heeft in Nederland een goede indruk achtergelaten als pure verdediger. Hij liet zien een man uit te kunnen schakelen en zonder poespas te kunnen verdedigen. Opbouwend had de Fransman soms moeite om zijn bijdrage te leveren. In zijn eerste seizoen zat hij ook regelmatig op de bank, maar daarover maakte hij nooit amok. 

Volledig scherm
Besiktas is door zijn medische keuring bij Besiktas. © Besiktas
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV