Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Beveren © VI Images / VI Archive

Jan van Beveren is de connectie tussen PSV en FC Emmen: ‘Hij vond zichzelf op gelijke hoogte staan met Cruijff’

PSV hervat de eredivisie zondag bij de club waar Jan van Beveren op 14-jarige leeftijd zijn carrière begon. Bij FC Emmen is een deel van de tribune naar de legendarische keeper genoemd, die later bij de Eindhovenaren groot werd.

FC Emmen en PSV spelen allebei in de eredivisie, maar een groter contrast tussen twee clubs is nauwelijks denkbaar. Wat beide teams ondanks alle verschillen verbindt? Jürgen Locadia (25) werd in Drenthe opgeleid en FC Emmen kreeg daardoor vorig jaar plots meer dan 100.000 euro van de transfersom die Brighton & Hove Albion aan PSV betaalde voor de aanvaller overgemaakt.

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen