Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Beveren © VI Images / VI Archive

Jan van Beveren is de connectie tussen PSV en FC Emmen: ‘Hij vond zichzelf op gelijke hoogte staan met Cruijff’

PSV hervat de eredivisie zondag bij de club waar Jan van Beveren op 14-jarige leeftijd zijn carrière begon. Bij FC Emmen is een deel van de tribune naar de legendarische keeper genoemd, die later bij de Eindhovenaren groot werd.

FC Emmen en PSV spelen allebei in de eredivisie, maar een groter contrast tussen twee clubs is nauwelijks denkbaar. Wat beide teams ondanks alle verschillen verbindt? Jürgen Locadia (25) werd in Drenthe opgeleid en FC Emmen kreeg daardoor vorig jaar plots meer dan 100.000 euro van de transfersom die Brighton & Hove Albion aan PSV betaalde voor de aanvaller overgemaakt.

  1. Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investeringen moeten in de toekomst lonen

    Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investerin­gen moeten in de toekomst lonen

    Via een studie van anderhalf jaar heeft de directie van PSV de afgelopen anderhalf jaar de toekomst verkend. De club wilde nu al duidelijk hebben hoe de positie van PSV in het internationale voetballandschap in 2030 zal zijn. ,,Het is enorm belangrijk dat we de komende jaren bij de top-32 van Europa aanhaken”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag bij de presentatie van ‘Visie 2030'. ,,Dat heeft onder meer te maken met mogelijke veranderingen in de Europese competities.”

PSV