Volledig scherm
Pascal Jansen, trainer van Jong PSV. © Proshots

Jansen heeft ploeg met te weinig 'body' in Helmond

EINDHOVEN - Trainer Pascal Jansen van Jong PSV verschool zich na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Helmond Sport niet achter het grote aantal afwezigen bij zijn ploeg.

Toch weersprak de oefenmeester de feiten ook niet. Zonder Lammers, Beto, Lundqvist, Rigo, Laursen, Jurjus en Rosario miste Jong PSV zoveel kwaliteit en vastigheden dat het een onmogelijke opdracht was om in het Lavans Stadion een resultaat te pakken. Bijna lukte dat overigens alsnog, omdat Albert Gudmundsson vlak voor tijd de 1-1 maakte. Jong PSV speelde met twee invallers van 17 jaar: Michael Sadilek en Cody Gakpo.
Jansen gaf ook de complimenten aan Helmond Sport. "Ze hebben ons fel bestreden." De coach opereerde met drie centrale verdedigers. "De back stonden daarbij hoger dan normaal. In de tweede helft zijn we teruggegaan naar het normale systeem en kregen we wat meer grip omdat de spelers weer op hun vertrouwde positie stonden." Veel kansen kreeg Jong PSV niet, al had invaller Cody Gakpo net als Gudmundsson nog gevaar kunnen stichten. Jong PSV verloor door de nederlaag de koppositie aan VVV. Ook MVV wist over de Eindhovenaren, die nu derde staan, heen te komen.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (38%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1491 stemmen