Volledig scherm
Pascal Jansen staat voor zijn laatste thuisduel als trainer van Jong PSV. © Marcel Bonte

Jansen hoopt op forse opkomst bij laatste thuisduel versterkt Jong PSV

EINDHOVEN - Trainer Pascal Jansen hoopt dat het Eindhovense publiek vrijdagavond in groten getale de weg naar trainingscomplex De Herdgang weet te vinden. 

Het eerste elftal is dit weekend vrij en wellicht is dat voor een aantal liefhebbers een reden om de talenten vlak onder of de reserves van de A-selectie aan het werk te zien. Jong PSV speelt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en neemt het op tegen Telstar. Beide ploegen trappen om 20.00 af. Jansen heeft vanuit de A-selectie keeper Luuk Koopmans, verdediger Menno Koch en middenvelder Oleksandr Zinchenko in de gelederen. Bij Jong PSV ontbreken de al langer geblesseerde Dirk Abels en Nikolai Laursen. 

Jong PSV staat in de eerste divisie stevig op de vierde plaats en heeft nog een kleine kans om derde te worden. In dat geval moet SC Cambuur, dat een zwaar programma heeft, nog punten laten liggen. 

Voor Jansen is het het laatste thuisduel als trainer van Jong PSV. Hij volgt na het seizoen hoofd jeugdopleidingen Art Langeler op. "Het coachen van Jong PSV was voor mij de afgelopen maanden nog hoofdzaak. Wel ben ik ook al betrokken geweest bij een aantal zaken richting volgend seizoen." De 44-jarige Almeerder heeft met Jong PSV een goed seizoen achter de rug en laat met onder meer spelers als Pablo Rosario en Albert Gudmundsson voetballers achter die in de toekomst hun kansen mogen proberen af te dwingen bij PSV 1. 

Vermoedelijke opstelling Jong PSV: Koopmans; Van Vlerken, Van Bruggen, Koch, Alberto; Rosario, Rigo, Zinchenko; Verreth, Lammers, Gudmundsson

PSV