Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jansen ziet dat Jong PSV geen punt op de i zet in Den Bosch

DEN BOSCH - Na een week vol trainingen onder een fraaie lentezon in Zuid-Spanje kwam Jong PSV vrijdagavond in de winterse realiteit terecht. In Den Bosch bleven de lentestralen letterlijk en figuurlijk heel ver weg. Op een glibberig kunstgrasveld met vieze sneeuwprut langs de zijlijn wist de ploeg van Pascal Jansen opnieuw niet te scoren in een uitwedstrijd. Jong PSV overtuigde wel, maar vergat het langdurige balbezit om te zetten in kansen en/of goals. En aangezien de Bosschenaren al helemaal niks raakten, gingen de toeschouwers bibberend en niet voldaan naar huis: 0-0. Na de spectaculaire 5-4 van eerder dit seizoen in Eindhoven, is bijna iedereen de wedstrijd van gisteravond vandaag ongetwijfeld alweer vergeten.


De droogteperiode van Jong PSV in uitwedstrijden neemt onderhand een extreme vorm aan. In totaal 566 wedstrijdminuten achtereen wisten de PSV-beloften buiten Eindhoven geen goal te maken. Jansen: "We hadden de bal enorm veel, maar hebben er te weinig mee gedaan. Ik vind niet dat we legio kansen hebben gekregen, al hadden we wel een goal kunnen en moeten maken." De coach mocht zich daarnaast beklagen dat scheidsrechter Dieperink affloot wegens buitenspel, voor een goal van Joël Piroe. De 17-jarige spits maakte een regulier doelpunt, dat niet in de boeken kwam. Piroe speelde bij afwezigheid van Sam Lammers, die zaterdagavond op de bank zit bij PSV 1. Dat geldt ook voor Luiz 'Beto' da Silva, die net als Lammers gemist werd bij Jong PSV. Een andere jeugdspits, Gianluca Scamacca, meldde zich deze week bij Italië onder 19.
Aan het einde van de wedstrijd sloeg de schrik bij de jonge PSV-ploeg toe toen keeper Luuk Koopmans per brancard het veld moest verlaten. Bij een redding kwam hij in botsing met Mario Bilate van FC Den Bosch en raakte hij even buiten westen. Koopmans kon echter op eigen kracht de ambulance inlopen en hoefde alleen ter controle naar het ziekenhuis. Volgens Jansen valt de fysieke schade voor Koopmans mee.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (50%)
144 stemmen