‘Je zag aan PSV niet dat ze voor de titel vechten’

Het gelijkspel van PSV op bezoek bij Sparta is volgens PSV-clubwatcher Rik Elfrink reden om te spreken van een sportieve crisis. ,,Bij iedere topclub waar acht punten in drie wedstrijden worden verspeeld en vier keer op rij niet wordt gewonnen, is het woord crisis geen onvertogen woord.”

Bekijk hier de samenvatting van Sparta - PSV (Premium)

Elfrink zag vooral een zwak PSV tegen Sparta. ,,Als je met 0-4 verliest van AZ heb je de daaropvolgende week iets recht te zetten", stelt hij. ,,Het was eenzelfde situatie na Utrecht, dus nu loop je het risico dat het een mentaal dingetje gaat worden.”

Volgens Elfrink moet PSV leren vechten in wedstrijden als deze. ,,Vechten lukte maar gedeeltelijk of zelfs niet tegen Sparta", aldus Elfrink. ,,Een aantal spelers presteerde dan ook ondermaats. De centrumdefensie was qua niveau mager en maakte een aantal grote fouten voor rust, waardoor Sparta kansen rook. Baumgartl en Schwaab moeten juist voor de rust zorgen.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries (PSV, rechts) tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - PSV © foto: Carla Vos
 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9901 stemmen