Volledig scherm
Jeffrey Bruma en Jorrit Hendrix. © BSR Agency

Jeffrey Bruma succesvol bij terugkeer in Philips Stadion, PSV nu nog geen optie

Jeffrey Bruma keerde dinsdagavond voor het eerst sinds zijn vertrek in 2016 terug als speler terug in het Philips Stadion. De tweevoudig PSV-kampioen gaf na afloop van PSV-VfL Wolfsburg (0-2) aan dat het vertrouwd voelde om weer in Eindhoven te voetballen. Met zijn ploeg zegevierde hij, mede omdat Bruma de Duitsers op de been hield. 

Bij de Duitse subtopper heeft hij op dit moment nog geen basisplaats, maar het belangrijkste is dat Bruma na de nodige fysieke problemen weer volledig fit is en vol vertrouwen is over de toekomst. Of die in Duitsland ligt, is nog afwachten. De voormalig PSV’er heeft nog een tweejarig contract bij de club uit de Volkswagen-stad en toonde woensdag veel respect voor zijn werkgever. ,,Dit is een mooie club en ik train en speel met veel plezier. Natuurlijk wil ik graag een plek in de basis, dat wil elke voetballer. Er is wel interesse, maar het is voorlopig afwachten wat er gebeurt. Het heeft geen zin op allerlei namen of geruchten in te gaan als er nog niks concreet is.” 

PSV is op dit moment niet in de markt voor Bruma (27), die een transfer komende zomer dus niet uitsluit. ,,Voor PSV is het op dit moment te vroeg, maar zeg nooit nooit”, gaf hij aan. 

  1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

PSV