Volledig scherm
Jeroen Zoet, onbetwist de eerste doelman bij PSV. © ANP Pro Shots

Jeroen Zoet in beeld als tweede keeper bij FC Barcelona

Jeroen Zoet (27) is een van de kandidaten bij FC Barcelona om komend seizoen de rol als tweede keeper op zich te gaan nemen. Momenteel is Jasper Cillessen reservegoalie bij de Spaanse topclub, maar hij gaat Barcelona komende zomer mogelijk verlaten. Cillessen wil meer aan spelen toekomen en staat open voor een transfer. 

Zoet is bij de nieuwe technisch directeur Eric Abidal op de radar gekomen, zo schrijft Mundo Deportivo. Dat heeft zich nog niet vertaald in concrete acties richting PSV of zijn management, maar dat Zoet in Spanje op de radar staat wordt niet tegengesproken. 

De geboren Veendammer, al sinds 2013 eerste keeper bij PSV, staat niet afwijzend tegenover een stap naar Spanje, maar de transfermarkt moet nog op gang komen. Bij FC Barcelona is de Duitser Marc-André ter Stegen nu de eerste goalie. Voor Zoet is wel de nodige belangstelling uit het buitenland, maar op dit moment is een vertrek bij PSV nog niet concreet aan de orde. 

Geen hoofdprijs

Het contract van Zoet loopt tot midden 2019 en PSV kan dus niet meer de hoofdprijs vragen voor de keeper. Mocht het zover komen dat Zoet niet vertrekt, dan kan hij zijn contract verlengen. 

PSV