Volledig scherm
Lars Unnerstall krijgt zijn kans bij PSV. © BSR Agency

Jeroen Zoet uit de goal bij PSV, Unnerstall krijgt zijn kans

Jeroen Zoet moet na een paar slechte wedstrijden bij PSV plaatsmaken voor Lars Unnerstall. De Duitser is van derde keeper naar eerste keeper gepromoveerd voor het duel met Willem II van zondagmiddag. Voorzover bekend heeft Zoet geen last van een blessure en is hij gewoon inzetbaar. Desondanks kiest trainer Mark van Bommel voor een keiharde ingreep onder de lat bij PSV. Ook tweede doelman Robbin Ruiter wordt daarmee gepasseerd. 

De trainer van PSV heeft ongetwijfeld lang gewikt en gewogen in de afgelopen maanden. Zoet kent vanaf januari al problemen onder de lat bij PSV en greep - zonder dat hij nou enorm vaak blunderde - te weinig ballen om punten te kunnen pakken voor zijn ploeg. In augustus en september leek de reservegoalie van Oranje zijn mindere periode te hebben overwonnen en groeide hij weer toe naar een hoger niveau. PSV profiteerde daarvan en leek een tijdje als de brandweer te gaan, met bijvoorbeeld een 5-0 overwinning op Vitesse als voorbeeld. In de afgelopen weken zakte Zoet - net als overigens veel andere PSV’ers - een aantal keren door de ondergrens. De defensie werd onrustig van de goalie, maar maakte zelf ook geen beste indruk. 

Reflexen

Unnerstall werd vorig jaar al door PSV vastgelegd, maar nog een jaar verhuurd aan VVV. De lange en brede Duitser kwam begin dit seizoen geblesseerd binnen bij PSV en moest lang wachten op zijn kans. Bij PSV waren er in het begin van het seizoen twijfels, omdat hij niet direct wordt gezien als een voetballende keeper. Wel was er vertrouwen in de reflexen van Unnerstall, maar door zijn blessure duurde het een periode voor hij kon aanhaken. 

Afgelopen donderdag zat de 29-jarige goalie nog op de tribune tijdens het duel met LASK Linz en kreeg Zoet vier tegentreffers om zijn oren. Ruiter zat op de bank, maar Unnerstall springt nu dus over hem heen. Vanuit de spelersgroep van PSV wordt de keeperswissel in ieder geval gezien als een bescheiden revolutie. Zoet heeft sinds juli 2013 nooit om sportieve redenen plaats moeten maken voor een collega. Zowel Remko Pasveer als Eloy Room slaagde er niet in om hem te verdringen. Nu is het Lars Unnerstall wel gelukt om de Veendammer te passeren. 

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen