Volledig scherm
Rico Zeegers in actie tijdens de Youth League namens PSV O19. © BSR/SOCCRATES

Jeugdexponent Rico Zeegers tekent eerste profcontract bij PSV

De 19-jarige Rico Zeegers heeft dinsdag zijn eerste profcontract getekend bij PSV. De verdediger zette een krabbel onder een verbintenis die hem tot medio 2021 aan boord houdt in Eindhoven.

Zeegers, die sinds 2009 diverse jeugdelftallen van PSV doorliep, sluit aan bij Jong PSV. De jongeling traint al de hele voorbereiding mee met de beloftenploeg van Peter Uneken. De geboren Limburger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor PSV O19, het laatste jaar was hij aanvoerder.

Met die ploeg werd hij in 2018 kampioen onder leiding van de huidige hoofdtrainer Mark van Bommel. Afgelopen seizoen nam hij deel aan vijf duels in de UEFA Youth League.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV