Volledig scherm
coach Ruud van Nistelrooij © BSR/SOCCRATES

Jeugdige talenten PSV op Otten Cup weer niet verder dan remise

De verwachtingen voor een goed resultaat op het eigen Otten-toernooi waren bij PSV- zoals eigenlijk ieder jaar - hooggespannen. Na twee duels heeft de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij nog niet kunnen overtuigen. Tegen FC Kopenhagen kwamen de roodwitten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

PSV begon vrijdag de Otten Cup ook al met een gelijkspel tegen het Mexicaanse Club Deportivo “Chivas” Guadelajara. In een matig duel werd er toen niet gescoord, 0-0.

Ook op zaterdagmiddag had de brigade van coach Ruud van Nistelrooij moeite om tegen FC Kopenhagen het vijandelijk doel te vinden. Met de pauze stond er een 0-0 stand op het scorebord. De Denen miste voor rust een strafschop.

Na de rust leek de thuisploeg het onderspit te delven. FC Kopenhagen pakte uit een counter de leiding door een doelpunt van Andreas Kirkeby, 0-1. Dankzij een late treffer van Jeremy Antonisse kwam PSV op gelijke hoogte, 1-1.

De beslissing valt voor PSV in de laatste poulewedstrijd tegen FC Barcelona, dat tot nu toe alle twee de duels won. Om 14.30 uur wordt vanmiddag op de PSV Campus De Herdgang afgetrapt.

Uitslagen vrijdag: Everton-Red Bull Brasil 3-0, Anderlecht-Internazionale 1-1, FC Barcelona-FC Kopenhagen 4-0. PSV-Chivas Guadalajara 0-0.

Zaterdag: Anderlecht – Everton 1-2; Red Bull Brasil – Internazionale 0-0; FC Barcelona – Chivas 2-1; PSV – FC Kopenhagen 1-1.

PSV