Volledig scherm
Sport- en trainingcomplex De Herdgang in Eindhoven. © Ronald Otter

'Jeugdinternational Jayden Braaf dicht bij overgang naar Chelsea, ook Ajax had interesse'

Jeugdinternational Jayden Braaf (15) is dicht bij een overgang naar Chelsea, zo wordt vanuit zijn familie bevestigd.  

Met de Britten is een principe-overeenkomst over een overgang bereikt, zo bevestigt zijn oom Stefano van Delden, die meerdere spelers in het betaald voetbal begeleidt. Er is volgens hem sprake van mondelinge afspraken en er zijn nog geen handtekeningen gezet. Braaf is bij meerdere clubs in Engeland geweest en was ook in beeld bij Manchester City. PSV geeft overigens aan nog niets van Chelsea te hebben gehoord. 

Braaf zat tot voor kort in de opleiding bij PSV, maar is niet meer actief in Eindhoven. Hij kon bij meerdere clubs aan de slag en nadert nu dus een stap naar de opleiding van Chelsea. Ook Ajax was tot voor kort nog geïnteresseerd in het inlijven van Braaf, zo geeft Van Delden aan. Of de Amsterdammers zich op het laatste moment alsnog gaan melden om een definitieve overstap te verhinderen, is onduidelijk. 

Als PSV een opleidingsvergoeding claimt, zal dat volgens de internationale regels moeten. Bij spelers tot 16 jaar zijn de bedragen overigens beperkt. Daarnaast houdt PSV, waar Braaf vier jaar speelde, bij een eventuele toekomstige transfer recht op een klein percentage van de transfersom. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV