Volledig scherm
Joël Piroe maakte maandagavond zijn zesde goal in drie duels. © BSR/SOCCRATES

Joël Piroe belandt bij Jong PSV in de dubbele cijfers: ‘En we gaan door’

Met een fraaie spitsengoal tekende goaltjesdief Joël Piroe van Jong PSV in het duel met FC Dordrecht weer eens voor een treffer. Het was al zijn tiende van het seizoen en zijn zesde in de afgelopen drie duels voor Jong PSV.

De fysiek sterke Piroe ontwikkelt zich in de eerste divisie goed en snel bij Jong PSV, dat in Zuid-Holland met 1-3 won en zich in de subtop handhaaft. 

Slordig

Voor rust leek het er helemaal niet op dat Jong PSV een resultaat zou pakken in Dordrecht. De ploeg kwam snel met 0-1 achter en ging met die stand ook rusten. Piroe: ,,We speelden niet heel sterk, maar hadden toch een paar aardige combinaties. Alleen waren we in de eindfase te slordig. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we iets rustiger moesten zijn bij de zestien en daarna hebben we een aantal mooie aanvallen opgezet en goede goals gemaakt. We hebben denk ik sterk gespeeld en het goed omgedraaid. De goal van Lennerd (Daneels, red.) was klasse.” De ploeggenoot van Piroe begon op eigen helft aan een rush en forceerde met de 1-3 de beslissing. 

Via een goede pass van Bertalan Kun kon Piroe daarvoor de 1-2 maken voor Jong PSV, nadat hij zich knap vrij had gekapt. ,,Nummer tien, ja”, zei hij opgetogen. ,,En we gaan door. Ik blijf deze winter gewoon bij PSV. Mijn zaakwaarnemer is in onderhandeling met PSV over de toekomst en we nemen daarvoor de tijd.”

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen