Volledig scherm
Joël Piroe staat bekend als goaltjesdief en maakt zijn reputatie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen waar. © BSR Agency

Joël Piroe maakt twee goals en Afellay 45 minuten bij winnend Jong PSV

Onder meer dankzij twee goals van spits Joël Piroe heeft Jong PSV vrijdagmiddag een besloten oefenduel met de beloften van Derby County met 4-0 weten te winnen. De andere treffers van het elftal van trainer Peter Uneken werden gemaakt door Sekou Sidibe en Olivér Horváth. 

Bijzonder aan het duel was dat Ibrahim Afellay zijn rentree maakte. De aanvoerder van PSV speelde 45 minuten mee en heeft daarmee de eerste wedstrijdminuten sinds meer dan anderhalf jaar in de benen. Bij PSV wordt gedacht dat hij dit seizoen nog een grote rol kan vervullen. Het was logisch dat Afellay het duel ‘meepakte’ omdat hij bij Jong PSV niet in de eerste divisie mag spelen. Daarvoor geldt voor veldspelers een leeftijdsgrens van 23 jaar en voor keepers is deze grens 25 jaar. De rentree van ‘Ibi’ verliep bevredigend. 

Piroe manifesteert zich al de hele voorbereiding als goaltjesdief en scoorde ook al in de oefenwedstrijden van het eerste elftal. Hij aast al langer op een kans bij PSV en nu Sam Lammers met een blessure tijdelijk weg is gevallen, kan Piroe mogelijk een prominentere rol vervullen. 

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.

PSV