Volledig scherm
Pascal Jansen. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV-coach Jansen ziet verschil in periodes

EINDHOVEN - Jong PSV gaat als nummer vijf van de eerste divisie de winterstop in na de 0-0 van maandagavond in eigen huis tegen MVV. Trainer Pascal Jansen hield zijn spelers in de kleedkamer voor dat er een duidelijk verschil zat tussen de eerste en tweede periode in de eerstes divisie van het team.

„Ik heb ook de spelers zelf gevraagd mee te denken of hier oorzaken voor aan te wijzen zijn.” De periodekampioen van september heeft koploper VVV uit het zicht zien verdwijnen en geldt inmiddels niet meer als titelkandidaat.

De plek in de subtop leidt niet tot ontevreden gezichten. Jansen vertrekt met zijn ploeg (net als PSV 1) in januari naar Zuid-Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Bij de talentenformatie heeft afgelopen seizoen niemand gesolliciteerd naar een basisplek bij PSV 1, hoewel die stap ook erg groot is. Wel maakte bijvoorbeeld middenvelder Pablo Rosario een goede ontwikkeling door en heeft verdediger Damian van Bruggen een goede seizoenshelft achter de rug. Of dat in de toekomst voor PSV 1 goed genoeg is, blijft afwachten.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (36%)
  • Nee (10%)
  • Te vroeg om te zeggen (54%)
341 stemmen