Volledig scherm
Cyril Ngonge juicht na zijn gelijkmaker. © BSR Agency

Jong PSV doet Roda JC wel pijn, maar laat de winst liggen

Jong PSV had maandagavond tegen Roda JC een zege verdiend, maar liet na de trekker over te halen. In de tweede helft legde de beloftenformatie van Peter Uneken het Limburgse team op de pijnbank, maar verder dan de 1-1 kwamen de Eindhovense talenten niet. Een kwartier voor tijd had PSV een zwaar overwicht, maar bleef een goal uit.

Voor rust speelde Jong PSV niet slecht, maar was er minder dominantie. Roda JC kwam via een treffer van spits Ike Ugbo op voorsprong en aan de andere kant was Amar Catic dichtbij een treffer. Hij schoot net naast en daardoor keek Jong PSV in de rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Uneken moest met Catic en Jordan Teze twee sterke troeven in de rust wisselen, omdat zij beschikbaar moeten blijven voor het eerste elftal. PSV speelt deze week het belangrijke Europa League-duel in Oostenrijk (met LASK Linz) en het ligt in de rede dat zij allebei meegaan. De beloften lieten zich door de wissels niet ontmoedigen, integendeel. Cyril Ngonge zorgde voor de gelijkmaker, uit een knappe actie in de zestien. Hij kapte zichzelf vrij en verschalkte doelman Tom Muyters. Ngonge, Richie Ledezma en Tijn Daverveld waren daarna nog gevaarlijk, maar kwamen niet tot een goal.

Roda JC beet daarna weer even van zich af, in een eindfase waarin het spel weer wat meer op en neer golfde. Uiteindelijk moesten beide partijen zich tevreden stellen met een punt, waarmee Jong PSV op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie blijft staan. De ploeg heeft in eigen huis met elf punten uit zeven duels een behoorlijke score weten neer te zetten. In uitwedstrijden is de balans met nul punten uit zes wedstrijden beroerd.

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9893 stemmen