Volledig scherm
Cyril Ngonge juicht na zijn gelijkmaker. © BSR Agency

Jong PSV doet Roda JC wel pijn, maar laat de winst liggen

Jong PSV had maandagavond tegen Roda JC een zege verdiend, maar liet na de trekker over te halen. In de tweede helft legde de beloftenformatie van Peter Uneken het Limburgse team op de pijnbank, maar verder dan de 1-1 kwamen de Eindhovense talenten niet. Een kwartier voor tijd had PSV een zwaar overwicht, maar bleef een goal uit.

Voor rust speelde Jong PSV niet slecht, maar was er minder dominantie. Roda JC kwam via een treffer van spits Ike Ugbo op voorsprong en aan de andere kant was Amar Catic dichtbij een treffer. Hij schoot net naast en daardoor keek Jong PSV in de rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Uneken moest met Catic en Jordan Teze twee sterke troeven in de rust wisselen, omdat zij beschikbaar moeten blijven voor het eerste elftal. PSV speelt deze week het belangrijke Europa League-duel in Oostenrijk (met LASK Linz) en het ligt in de rede dat zij allebei meegaan. De beloften lieten zich door de wissels niet ontmoedigen, integendeel. Cyril Ngonge zorgde voor de gelijkmaker, uit een knappe actie in de zestien. Hij kapte zichzelf vrij en verschalkte doelman Tom Muyters. Ngonge, Richie Ledezma en Tijn Daverveld waren daarna nog gevaarlijk, maar kwamen niet tot een goal.

Roda JC beet daarna weer even van zich af, in een eindfase waarin het spel weer wat meer op en neer golfde. Uiteindelijk moesten beide partijen zich tevreden stellen met een punt, waarmee Jong PSV op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie blijft staan. De ploeg heeft in eigen huis met elf punten uit zeven duels een behoorlijke score weten neer te zetten. In uitwedstrijden is de balans met nul punten uit zes wedstrijden beroerd.

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.

PSV