Volledig scherm
Lennerd Daneels snelt langs zijn tegenstander en maakt de 1-3. © BSR/SOCCRATES

Jong PSV draait wedstrijd in Dordrecht knap om en wint verdiend

Het was niet veel soeps in de eerste helft van FC Dordrecht-Jong PSV, althans vanuit Eindhovens perspectief. De beloften stonden snel achter door een goal van Crycensio Summerville en wisten vrijwel niets te creëren. Een vrije trap van Mauro Júnior en schotje van Bertalan Kun waren de enige wapenfeiten van Jong PSV.

Na rust draaide het talentenelftal van Dennis Haar de zaak knap om. Vrijwel direct kreeg Jong PSV een penalty en Mauro benutte het buitenkansje vanaf de stip feilloos. De Braziliaan keerde terug na een korte periode waarin hij niet fit was. De gelijkmaker gaf de PSV-beloften vertrouwen en via Joël Piroe stond al snel de 1-2 op het bord. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied in de voeten, draaide zich knap vrij en trof doel. FC Dordrecht kreeg tussendoor en daarna nog een paar kansen, maar had geen geluk of was slordig in de afwerking. Bo Breukers raakte nog een keer de paal en de afvallende bal kon door Jong PSV worden weggewerkt.

Het slotakkoord bij het duel was uiteindelijk voor invaller Lennerd Daneels, die op fraaie wijze de 1-3 aantekende voor Jong PSV. Na een uitstekende rush leek hij zich klem te lopen, maar hij tikte knap nog binnen.

Door het resultaat stijgt Jong PSV naar de zesde plek in de eerste divisie. De ploeg van Haar heeft de meeste goals gemaakt van alle ploegen in de competitie: 51 inmiddels.

PSV