Volledig scherm
Lennerd Daneels snelt langs zijn tegenstander en maakt de 1-3. © BSR/SOCCRATES

Jong PSV draait wedstrijd in Dordrecht knap om en wint verdiend

Het was niet veel soeps in de eerste helft van FC Dordrecht-Jong PSV, althans vanuit Eindhovens perspectief. De beloften stonden snel achter door een goal van Crycensio Summerville en wisten vrijwel niets te creëren. Een vrije trap van Mauro Júnior en schotje van Bertalan Kun waren de enige wapenfeiten van Jong PSV.

Na rust draaide het talentenelftal van Dennis Haar de zaak knap om. Vrijwel direct kreeg Jong PSV een penalty en Mauro benutte het buitenkansje vanaf de stip feilloos. De Braziliaan keerde terug na een korte periode waarin hij niet fit was. De gelijkmaker gaf de PSV-beloften vertrouwen en via Joël Piroe stond al snel de 1-2 op het bord. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied in de voeten, draaide zich knap vrij en trof doel. FC Dordrecht kreeg tussendoor en daarna nog een paar kansen, maar had geen geluk of was slordig in de afwerking. Bo Breukers raakte nog een keer de paal en de afvallende bal kon door Jong PSV worden weggewerkt.

Het slotakkoord bij het duel was uiteindelijk voor invaller Lennerd Daneels, die op fraaie wijze de 1-3 aantekende voor Jong PSV. Na een uitstekende rush leek hij zich klem te lopen, maar hij tikte knap nog binnen.

Door het resultaat stijgt Jong PSV naar de zesde plek in de eerste divisie. De ploeg van Haar heeft de meeste goals gemaakt van alle ploegen in de competitie: 51 inmiddels.

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9103 stemmen