Volledig scherm
Lennerd Daneels en Mauro Júnior © BSR/SOCCRATES

Jong PSV’er Daneels scoort na rush vanaf eigen helft: ‘Het was een beetje van alles’

Na een rush vanaf eigen helft bracht Lennerd Daneels maandagavond de beslissing bij FC Dordrecht-Jong PSV. Zijn goal (de 1-3) was de mooiste van de avond en vormde het sluitstuk van een vooral na rust attractief duel. 

,,Ik had niet echt veel afspeelmogelijkheden dacht ik en wilde het gewoon proberen door de benen van de keeper. Op trainingen was dit al een paar keer gelukt en ik wilde het nu ook laten zien in de wedstrijd. We wisten dat er na de 1-2 ruimte zou komen in de omschakeling en het is mooi dat het dan zo uitpakt”, aldus de vleugelaanvaller. 

De 20-jarige Belg is al bezig aan zijn negende seizoen in Eindhoven en zijn contract loopt over een half jaar af. Maandag maakte hij zijn derde treffer in het betaald voetbal bij Jong PSV, waar hij niet altijd in de basis staat. ,,Dat is weleens lastig natuurlijk, maar ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en mezelf laten zien. We zullen de komende periode bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst.”

Na de goal leek Daneels, die als gezegd regelmatig reserve is bij Jong PSV, heel even boos. ,,Het was een beetje van alles misschien. Ik wil echt heel erg graag en dan komt er misschien wat emotie uit.” Trainer Dennis Haar loofde de mentaliteit van de aanvaller na afloop van het duel in Dordrecht, omdat hij volgens hem goed omgaat met zijn situatie bij het beloftenteam. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7465 stemmen