Volledig scherm
Richard Ledezma maakte tegen FC Volendam twee fraaie treffers. © BSR Agency

Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

Bij het wegzenden van Soulas was de stand al 1-0, maar de opeenstapeling van tegenslagen was voor Jong PSV geen reden om het hoofd in de schoot te werpen. Integendeel zelfs. Ledezma maakte met een prachtig schot de 1-1 en wist kort na rust ook een voorsprong op het bord te zetten. Die treffer gaf Jong PSV zichtbaar vertrouwen en de beloften konden het in vorm verkerende FC Volendam lang van de goal afhouden, waardoor een stuntje mogelijk leek.

Na een fout links achterin bij Jong PSV kon ‘het andere Oranje’ alsnog de gelijkmaker aantekenen en dat was het startsein voor een verder Noord-Hollands offensief. De regelmatig reddend optredende Youri Roulaux capituleerde pas in de 87ste minuut en moest daarna in blessuretijd nogmaals vissen. Jong PSV blijft door het resultaat in de onderste regionen van de eerste divisie bivakkeren. De ploeg heeft dit seizoen in uitwedstrijden veel punten verloren en slaagt er daardoor niet in de weg naar boven te vinden.

PSV