Volledig scherm
Bart Ramselaar © BSR Agency

Jong PSV gaat onderuit in Leeuwarden: 3-1

De terugreis van het retourtje Leeuwarden zal vrijdagavond voor Jong PSV beroerder en langer voelen dan de toch al lange heenreis. De ploeg van Dennis Haar ging in Friesland met 3-1 onderuit. Alleen invaller Lennerd Daneels wist in de slotfase van het duel de Eindhovense eer te redden. 

Cambuur draait dit seizoen slecht, maar dat was aan het duel in Friesland niet af te zien. De eerste helft was duidelijk voor de Friezen, die vanaf de beginfase de dominante partij waren. Via Kevin van Kippersluis en Sam Hendriks bekroonde Cambuur het overwicht en stond voor rust een 2-0 ruststand op het bord. Jong PSV kon er niet al te veel tegenover stellen en had onder meer via Bart Ramselaar een kans, maar hij schoot over. 

Na rust kon Jong PSV de Friezen ook niet al te vaak verontrusten en het was Cambuur dat via Hendriks de voorsprong nog verder uit wist te breiden: 3-0. Daneels zette kort voor tijd de eindstand op het bord. Hoewel er nog een paar kansen voor Jong PSV kwamen - onder meer Ramselaar kon schieten - kwam de zege voor Cambuur niet meer in gevaar. Jong PSV blijft vijfde in de Keuken Kampioen Divisie en zag nummer twee Sparta naar een voorsprong van zeven punten uitlopen. 

PSV