Volledig scherm
Jong PSV-trainer Dennis Haar verzamelde de troepen vanaf donderdag en reist vrijdag met zijn team met een goed gevoel naar Emmen. © FotoMeulenhof

Jong PSV gaat op eigen kracht en
met goed gevoel naar Emmen

Na twee tikken in de competitie wil Jong PSV vrijdagavond in Emmen de goede lijn weer te pakken krijgen en een positief resultaat boeken. 

Trainer Dennis Haar begroette donderdag de jeugdinternationals van zijn groep weer bij de selectie. De aanvallers Donyell Malen en Nikolai Laursen keerden vanuit nationale jeugdteams terug bij PSV, net als centrale verdediger Armando Obispo. Ook linksback Jurich Carolina maakte weer zijn opwachting op De Herdgang en keerde terug vanuit Oranje onder 20. 

In Emmen moet Jong PSV het grotendeels op eigen kracht doen en kan de ploeg van Haar niet rekenen op de inbreng van veel A-selectiespelers. Dat is op vrijdagavond wel vaker het geval, aangezien PSV 1 later dit weekend speelt (zondag, VVV-uit). Keeper Yanick van Osch en Sam Lammers zijn de enige uitzonderingen. Jong PSV moet voorin waarschijnlijk improviseren omdat ook Mauro Junior vrijwel zeker aansluit bij de A-selectie. Het was deze week immers nog niet zeker dat Hirving Lozano zondag in actie komt. Pluspunt voor Haar is dat de Belg Matthias Verreth zich vorige week tegen Jong AZ op een goede manier liet zien. Hij kan Mauro eventueel vervangen. 

Haar geeft zijn opstelling nooit volledig prijs, maar blikte donderdag wel vast vooruit op het treffen met de nog ongeslagen Emmenaren. "Een ploeg die ons denk ik vanuit een goede organisatie met counters wil verschalken", zo gaf hij aan. "Ze zijn nog ongeslagen en dat zegt voldoende, dit is een ploeg om rekening mee te houden. Natuurlijk was het lekkerder geweest en speelt het iets prettiger wanneer we wat meer punten hadden gepakt, maar het gevoel bij ons voor deze wedstrijd is goed. We hebben ons de afgelopen dagen via beelden en trainingen in aanloop naar het duel goed voor kunnen bereiden en de groep is fit."

Mogelijke opstelling Jong PSV: Van Osch; Van Vlerken, Abels, Obispo, Carolina; Rommens, Duarte, Ritzmaier; Laursen, Lammers, Malen

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV