Volledig scherm
Matthias Verreth (20) is een van de spelers die nu de kar moet trekken bij Jong PSV. © Toin Damen

Jong PSV heeft fors ingeleverd en beleeft lastige seizoensstart

Jong PSV heeft dit seizoen veel kwaliteit ingeleverd en kwam daar vrijdagvond in Utrecht weer achter. 

De start van het nieuwe seizoen voor Jong PSV verloopt stroef. Vrijdagavond stond er tegen Jong FC Utrecht een ploeg die dolgraag wilde, maar te vaak niet kon en zich regelmatig geen raad wist met het opgedrongen balbezit. Het team van Dennis Haar heeft moeite om tot kansen te komen en net als vorige week ging het in extremis mis. Jong PSV leverde een zeker en verdiend punt op de valreep in en moest op sportpark Zoudenbalch een 3-2 nederlaag slikken. 

Interlandperiode

Het beloftenteam miste vanwege de interlandperiode twee handen vol spelers en heeft ook vergeleken met vorig seizoen nogal wat kwaliteit verloren. De goals van Sam Lammers en Albert Gudmundsson, de ingevingen van Marcel Ritzmaier en de ervaring van Bram van Vlerken en Kenneth Paal zijn bijvoorbeeld weggevallen en hun opvolgers kunnen dat nog niet opvangen. Daarnaast zijn er nieuwe regels, waardoor geen enkele speler van boven de 23 jaar nog mee mag doen en kent PSV enkele geblesseerden (Rigo, Romero) die Jong PSV op weg hadden kunnen helpen. 

De 'routiniers' Ramon Lundqvist en Matthias Verreth kwamen in Utrecht wel tot scoren, maar genoeg was het niet. Om hen heen staan veel nieuwelingen, voor wie de stap naar de eerste divisie nog oogt als een sprong in het duister. Met name achterin oogt Jong PSV soms wankel en gisteren kon het laaggeklasseerde Jong FC Utrecht, dat nog nooit won tegen de Eindhovense beloften, er een peer keer te simpel doorheen komen. 

De matige openingsserie van Jong PSV lijkt de komende vier weken, met drie uitduels bij NEC, FC Twente en Roda JC, moeilijk te keren. Voor de subtopper van de afgelopen seizoenen lijkt een plek bovenin het rechterrijtje dit seizoen al een knappe prestatie, al is het nog vroeg om conclusies te trekken. In ieder voetbaljaar blijkt een aantal talenten de weg naar boven snel te kunnen inslaan en dat levert in de loop van het jaar wellicht weer extraatjes op. Een plek in de subtop is voorlopig in ieder geval ver weg. 

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’
    video

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen