Zakaria Aboukhlal scoorde tegen FC Den Bosch voor Jong PSV.
Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal scoorde tegen FC Den Bosch voor Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV hoopt tegen MVV op vernieuwd jeugdcomplex eerste zege te behalen

Jong PSV speelt maandagavond voor het eerst een officiële wedstrijd op het vernieuwde jeugdcomplex op De Herdgang. Tegenstander is MVV uit Maastricht, dat in de nieuwe competitie nog wacht op het eerste punt. Jong PSV pakte uit de eerste twee duels van het seizoen een punt, bij Almere City FC. 

Coach Peter Uneken hoefde daarna tien dagen geen wedstrijd te spelen met zijn groep. In het wat onregelmatige schema moeten de talenten hun weg zien te vinden. ,,Bij het eerste elftal maak je dit ook soms mee, dus in die zin is het een goede leerschool”, vindt Uneken. ,,Je moet je aanpassen aan de omstandigheden, ook al is dat niet altijd makkelijk.”

Tegen MVV mist de trainer de geblesseerden Yorbe Vertessen, Andrew Mendonca en Koen Oostenbrink. Vanuit het eerste elftal sluit een paar spelers aan. Waarschijnlijk zijn dat Mike van de Meulenhof (keeper), Jordan Teze en Zakaria Aboukhlal. Zij trainden zondag wel mee, maar daarmee is nog niet helemaal zeker dat ze ook daadwerkelijk gaan spelen op maandag. Dat laatste is altijd afhankelijk van de ontwikkelingen bij PSV 1. 

Jong PSV start maandagavond om 20.00 op De Herdgang. 

Mogelijke opstelling: Van de Meulenhof; Teze, Soulas, De Haas (c), Theunissen; Daverveld, Schoonbrood, Lauwers; Aboukhlal, Sidibe, Catic

PSV