Volledig scherm
Jong PSV traint voor Achilles'29-uit, van vrijdagavond. © Rik Elfrink

Jong PSV kan Achilles'29
vrijdag van de ladder duwen

EINDHOVEN - Jong PSV kan Achilles'29 vrijdag de beslissende duw van de betaald voetbal-ladder geven en laten degraderen naar de tweede divisie. Bij winst van de Eindhovenaren of een gelijkspel is het lot van de dapper strijdende ploeg van trainer Eric Meijers sowieso bezegeld. 

Het team van Pascal Jansen speelt in Groesbeek het 150e duel sinds de entree in de Jupiler League en daarbij staat voor PSV, behalve de eer, niets meer op het spel. Jong PSV is al zeker van de vierde plek in de eerste divisie, ongeacht het resultaat in Zuid-Gelderland. 

Bij de Eindhovenaren ontbreken in ieder geval de geblesseerden Dirk Abels en Nikolai Laursen. Jansen maakt pas donderdag de selectie bekend voor het duel dat in Groesbeek nu al is omgedoopt tot 'wedstrijd van het jaar'. 

Achilles'29 heeft alleen iets aan winst. Dan nog is de ploeg afhankelijk van het resultaat bij FC Den Bosch-FC Dordrecht. Alleen als de Bosschenaren winnen, is er nog hoop voor Achilles'29. De 'Houdini-act' van Achilles'29 is dan nog niet voltooid. De KNVB wil de ploeg namelijk drie punten afnemen vanwege het overtreden van reglementen. 

De voetbalclub uit Groesbeek kreeg vorige week van de voetbalbond te horen dat de club drie punten moet inleveren, omdat niet voldaan is aan de financiële doelstellingen. Dat zou betekenen dat degradatie met nog één speelronde sowieso onafwendbaar is.

Achilles'29 tekende vrijdag schriftelijk beroep aan en kreeg daarop maandag te horen dat de leiding woensdag voor de beroepscommissie kon verschijnen. Volgens voorzitter Harrie Derks van Achilles is dat tegen de regels. Een zitting van de beroepscommissie kan niet plaatsvinden binnen vier dagen na de oproep, stelt hij.

De rechter buigt zich vandaag over de zaak. Voorzitter Derks vindt dat de KNVB bezig is met een 'heksenjacht' tegen zijn club. Eerder kreeg Achilles al een boete van 72.000 euro opgelegd omdat de club te laat was met het inleveren van financiële stukken.

Achilles dreigde vorige maand al de KNVB voor de rechter te slepen, omdat de beroepscommissie van de bond de geldboete van 72.000 euro handhaafde. Ook was de bond niet ingegaan op de vraag of de club wel volgens de reglementen meedoet aan de eerste divisie. 

PSV