Volledig scherm
Eerder dit seizoen verloor Jong PSV met 1-0 bij Helmond Sport. © Peter van Ninhuys

Jong PSV krijgt dolend
Helmond Sport op bezoek

EINDHOVEN - Jong PSV ontvangt vrijdagavond op De Herdgang het momenteel dolende Helmond Sport. 

Uit de laatste 8 duels pakte de trotse periodekampioen van eerder dit seizoen maar 1 punt. De doelcijfers 7-26  over die duels spreken boekdelen. 

Waar Helmond Sport is weggezakt naar het rechterrijtje strijdt Jong PSV om een toppositie en is het met MVV en FC Volendam in gevecht voor de derde plaats. Een overwinning op de Helmonders kunnen de PSV-talenten in die strijd goed gebruiken. 

Het team van Pascal Jansen zal er vrijdagavond behoorlijk anders uitzien dan maandag. In de goal staat Yanick van Osch, de talentvolle doelman die door bondscoach Art Langeler al bij de voorselectie van Jong Oranje is gehaald. Daarnaast  ontbreekt Jürgen Locadia, die maandag bij de 'veegpartij' tegen FC Eindhoven een belangrijke rol vervulde. Man in vorm Albert Gudmundsson, goed voor acht treffers in de laatste vijf duels, is wel van partij. Dat geldt ook voor Oleksandr Zinchenko, Sam Lammers en Dante Rigo. 

Bij Jong PSV zijn Matthias Verreth (wel weer in training), Gökhan Kardes, Thomas Deng en Nikolai Laursen vanwege blessures niet inzetbaar. 

PSV