Volledig scherm
© Remko Kool

Jong PSV krijgt in blessuretijd een optater en verliest in Utrecht

Jong PSV heeft op sportcomplex Zoudenbalch vrijdag een pijnlijke 3-2 nederlaag geleden in het duel met Jong FC Utrecht. De beloftenformatie uit Eindhoven was meestentijds de bovenliggende partij, maar kwam ontzettend moeilijk tot kansen en wist daarom geen gunstig resultaat te boeken.

Beide ploegen leken na 90 minuten te moeten leven met een punt, maar in extremis was Nick Venema de plaaggeest voor Jong PSV. Vorige week leverde Jong PSV tegen Helmond Sport ook al twee punten in in de slotfase.

In de eerste helft had Jong PSV op sportpark Zoudenbalch vaak een overwicht, maar het was FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Via een goal van Jeredy Hilterman maakten de beloften uit Utrecht gebruik van een gat aan de linkerkant in de defensie van Jong PSV. Bertalan Kun was daar na balverlies weggevallen en Hilterman velde met een schot in de linkerhoek het tussenvonnis.

Beloning

Jong PSV bleef de aanval zoeken en werd ook beloond. Ramon Lundqvist maakte snel na de achterstand de verdiende 1-1. Voor en na die eerste goals in de wedstrijd liet Jong FC Utrecht het initiatief aan Jong PSV, dat te vaak niet verder kwam dan de zestienmeterlijn en bleef breien. Na rust leek dat Jong PSV al snel fataal te gaan worden omdat FC Utrecht opnieuw via de linkerkant de leiding pakte. Nick Venema zette de voorsprong op het bord door met het hoofd raak te knikken.

Opnieuw kwam Jong PSV snel terug en dat gebeurde opnieuw via een 'routinier' in het beloftenelftal: Matthias Verreth. Jong PSV kwam daarna lang niet in de problemen en bleef zelf jagen op de 2-3. In de slotfase bouwde de ploeg van Dennis Haar slordig op en wisten de Utrechters toch nog gevaarlijk te worden. Venema zorgde ervoor dat het een beroerde avond werd voor Jong PSV, dat het dit seizoen ogenschijnlijk moeilijker gaat krijgen dan het vorige. De beloftenformatie speelt met de nodige nieuwelingen en verloor veel kwaliteit en kan bijvoorbeeld geen beroep meer doen op Sam Lammers en Albert Gudmundsson..

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9025 stemmen