Volledig scherm
Ryan Gravenberch scoort het eerste doelpunt van Jong Ajax. © BSR Agency

Jong PSV krijgt klop van Jong Ajax in Amsterdam

Jong PSV heeft de beloftentopper bij en tegen Jong Ajax verloren. De ploeg van Peter Uneken kwam in Amsterdam al snel op achterstand door een goal van Ryan Gravenberch en moest kort voor tijd nog een tegengoal dulden.

In het verloop van de wedstrijd waren de meeste kansen voor Ajax, maar Jong PSV beet na een moeizaam begin wel van zich af. Tot kort voor tijd was een punt nog haalbaar, maar Max de Waal besliste het duel: 2-0.

De grootste kans die Jong PSV tijdens de wedstrijd kreeg, was voor Richard Ledezma. Hij stuitte in de tweede helft op keeper Dominik Kotarski. Daarnaast waren er schietkansen voor Sekou Sidibe en wisten de PSV’ers een aantal keren gevaarlijke situaties niet te vertalen naar kansen. Vooral in de slotfase drong Jong PSV aan, maar het kwam niet tot een treffer.

Uitstekende indruk Ruiter

Jong Ajax had ook voldoende mogelijkheden om de bediener van het scorebord nog vaker aan het werk te zetten, maar liet na om vaker dan twee keer te scoren. Dat was vooral te danken aan keeper Robbin Ruiter, die een uitstekende indruk maakt en een handvol prima reddingen verrichtte.

Bij PSV speelden de nieuwelingen Cyril Ngonge (spits), Claudio Gomes (middenveld) en Chris Gloster (linksback) mee. Ngonge liet af en toe zien gevaar te kunnen stichten, maar was nog niet doortastend genoeg. Gomes probeerde het middenveld in handen te krijgen en kwam in de loop van de wedstrijd beter in het duel. Gloster kwam een paar keer goed op, maar moest het defensief een enkele keer afleggen tegen een tegenstander.

Opstelling Jong PSV: Ruiter; Teze (61. Wallenburg), Daverveld, Soulas, Gloster; Schoonbrood, Ledezma, Gomes; Catic, Ngonge (80. Horváth), Thomas (25. Sidibe)

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8733 stemmen