Ryan Gravenberch scoort het eerste doelpunt van Jong Ajax.
Volledig scherm
Ryan Gravenberch scoort het eerste doelpunt van Jong Ajax. © BSR Agency

Jong PSV krijgt klop van Jong Ajax in Amsterdam

Jong PSV heeft de beloftentopper bij en tegen Jong Ajax verloren. De ploeg van Peter Uneken kwam in Amsterdam al snel op achterstand door een goal van Ryan Gravenberch en moest kort voor tijd nog een tegengoal dulden.

In het verloop van de wedstrijd waren de meeste kansen voor Ajax, maar Jong PSV beet na een moeizaam begin wel van zich af. Tot kort voor tijd was een punt nog haalbaar, maar Max de Waal besliste het duel: 2-0.

De grootste kans die Jong PSV tijdens de wedstrijd kreeg, was voor Richard Ledezma. Hij stuitte in de tweede helft op keeper Dominik Kotarski. Daarnaast waren er schietkansen voor Sekou Sidibe en wisten de PSV’ers een aantal keren gevaarlijke situaties niet te vertalen naar kansen. Vooral in de slotfase drong Jong PSV aan, maar het kwam niet tot een treffer.

Uitstekende indruk Ruiter

Jong Ajax had ook voldoende mogelijkheden om de bediener van het scorebord nog vaker aan het werk te zetten, maar liet na om vaker dan twee keer te scoren. Dat was vooral te danken aan keeper Robbin Ruiter, die een uitstekende indruk maakt en een handvol prima reddingen verrichtte.

Bij PSV speelden de nieuwelingen Cyril Ngonge (spits), Claudio Gomes (middenveld) en Chris Gloster (linksback) mee. Ngonge liet af en toe zien gevaar te kunnen stichten, maar was nog niet doortastend genoeg. Gomes probeerde het middenveld in handen te krijgen en kwam in de loop van de wedstrijd beter in het duel. Gloster kwam een paar keer goed op, maar moest het defensief een enkele keer afleggen tegen een tegenstander.

Opstelling Jong PSV: Ruiter; Teze (61. Wallenburg), Daverveld, Soulas, Gloster; Schoonbrood, Ledezma, Gomes; Catic, Ngonge (80. Horváth), Thomas (25. Sidibe)

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV