Volledig scherm
NEC-doelman Mattijs Branderhorst eerder dit jaar in het duel tussen Jong PSV en NEC, dat toen in 4-4 eindigde. © BSR-Soccrates

Jong PSV krijgt met NEC-uit direct pittige opdracht in nieuw blok: ‘We kunnen iets verwachten’

Jong PSV is na de interlandperiode klaar voor een nieuw wedstrijdblok, waarin de duels elkaar in hoog tempo gaan opvolgen. De ploeg van trainer Peter Uneken krijgt vrijdagavond met NEC-uit direct een pittige opdracht te verwerken. Daarna wacht maandag alweer de ontmoeting met FC Eindhoven en volgende week de uitwedstrijd bij TOP Oss. 

De coach vindt dat zijn ploeg al in de nodige wedstrijden goed spel heeft laten zien en dat dat ook in De Goffert moet kunnen. Vorig jaar eindigde dat duel in 4-4 en was sprake van een waar spektakelstuk. Wel was toen bijvoorbeeld Bart Ramselaar van de partij en Jong PSV heeft nu een sterk vernieuwd en minder ervaren elftal. ,,De aanhang in Nijmegen is fanatiek en van zo'n entourage moet je als speler kunnen genieten”, vindt Uneken. ,,Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we in die sfeer goed overeind blijven. We weten dat we van NEC in de beginfase iets kunnen verwachten en wij zullen daar iets tegenover moeten zetten.”

Catic, De Haas

Jong PSV ging met een goed gevoel de interlandperiode in, nadat de ploeg na een aantal mindere resultaten een verdiende overwinning boekte op FC Volendam. Uneken kon bij de afsluitende training op donderdag ook Justin de Haas en Amar Catic weer begroeten, maar de verwachting is nog niet dat zij in Nijmegen bij de selectie zullen zitten. Dat geldt ook voor Richie Ledezma en Chris Gloster, die vrijdag pas terugkeren van een interlandperiode. Goed nieuws voor Jong PSV is dat spits Yorbe Vertessen de afgelopen weken opnieuw stappen voorwaarts heeft gemaakt. Hij lijkt te kunnen starten tegen NEC. Ook Andrew Mendonca en Koen Oostenbrink trainen weer volledig mee bij de Eindhovense beloften, waardoor Uneken op het middenveld meer opties heeft. 

Of er van het eerste elftal van PSV nog spelers overkomen, is pas vrijdag duidelijk. De kans op een massale uittocht vanuit de profzijde is niet groot, omdat PSV de komende weken ook een druk wedstrijdprogramma heeft. 

Mogelijke opstelling Jong PSV: Roulaux; Zeegers, Daverveld, Soulas, Theunissen; Mendonca, Schoonbrood, Gomes; Ngonge, Vertessen, Horváth

PSV