Volledig scherm
Fortuna Sittard-middenvelder Jorrit Smeets (l) in duel met Jong PSV-aanvaller Albert Gudmundsson. © Pro Shots

Jong PSV krijgt van gemiddeld 1 supporter steun bij uitwedstrijden

Jong PSV neemt van alle teams in het betaald voetbal het laagste aantal uitsupporters mee naar wedstrijden. Dat stelt althans het twitteraccount Awaydays NL, dat voor alle 20 clubs in de eerste divisie de getallen in beeld bracht. Het gaat om de cijfers over de eerste seizoenshelft van voetbaljaar 2017-2018. 

Jong PSV heeft gemiddeld 1 uitsupporter mee naar wedstrijden. De andere beloftenploegen ontvangen niet veel meer support: Jong Ajax komt uit op een gemiddelde van 2 uitfans, Jong FC Utrecht op 7 en Jong AZ op 9. 

Van de 'echte' clubs heeft FC Volendam het minste aantal uitfans in wedstrijden: 18 gemiddeld. NEC (276 uitsupporters) en Fortuna Sittard (253) spannen de kroon in de ranglijst met uitsupporters. Helmond Sport (10e) en FC Eindhoven (9e) staan met gemimddeld 66 en 69 uitfans in de middenmoot. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV