Volledig scherm
Albert Gudmundsson. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV 'leeggegeten' en daarom verliezer op De Braak

EINDHOVEN - Jong PSV verloor vrijdagavond de koppositie in de eerste divisie aan VVV. De ploeg ging op De Braak met 1-0 onderuit bij Helmond Sport en die nederlaag kwam niet helemaal onverwacht. Jong PSV was 'leeggegeten' door PSV 1 en trad met onder meer twee debutanten (beiden vielen in) in het betaald voetbal aan tegen de Helmonders.

Onder anderen Hidde Jurjus, Sam Lammers, Dante Rigo, Ramon Lundqvist en Pablo Rosario ontbraken bij het beloftenteam. Zij moeten beschikbaar blijven voor PSV 1, nu daar blessures de selectie dun maken. PSV speelt zaterdag tegen FC Twente.
Helmond Sport kwam na een saaie eerste helft kort na rust op 1-0 voor via Marc Höcher. Daarna kenden de rood-zwarten een sterke fase en drukten ze Jong PSV ver terug, maar de ploeg deed te weinig met het balbezit. Jong PSV was in de slotfase nog dichtbij de 1-1, maar doelman Kaya hield Albert Gudmundsson zeer knap van scoren af. Bij Jong PSV debuteerden in de tweede helft Michael Sadilek en Cody Gakpo, beiden 17 jaar, in het betaald voetbal.

PSV