Volledig scherm
Dennis Haar staat als coach voor zijn eerste derby met Jong PSV bij FC Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Jong PSV met lichte derbykoorts naar FC Eindhoven

Met lichte derbykoorts sloot Jong PSV donderdag de voorbereiding op het duel met FC Eindhoven van vrijdagavond af. 

De ploeg van trainer Dennis Haar had voor het eerst de beschikking over spits Donyell Malen, die per direct de aanval versterkt. Met het buitenkansje op de transfermarkt in de gelederen, die vermoedelijk nog niet kan starten, vervolgt de ploeg aan de Aalsterweg de marsroute door de eerste divisie. 

De laatste halte op die weg leverde een zeer teleurstellende ervaring op. Jong PSV was niet opgewassen tegen de beloften van de concurrent uit Amsterdam en moest een 0-3 nederlaag dulden. Haar is dan ook content dat Jong PSV na die zeperd direct tegen de stadgenoot kan spelen. Een wedstrijd die niet direct enorme gevoelens van rivaliteit oproept, maar toch net een andere is dan de andere duels. "We willen ons bij de buren goed presenteren", aldus de coach. "Hoe ons elftal er precies gaat uitzien, besluiten we morgen. Op dat moment is duidelijk hoe alles en iedereen bij PSV uit de interlandperiode is gekomen."

FC Eindhoven pakte maar twee punten uit de eerste drie duels, maar het is Haar niet ontgaan dat de ploeg vorige week bij NEC een prima duel afwerkte. Haar: "Ze hebben kwaliteit en ervaring in de ploeg en daar zijn we ons bewust van."

Vermoedelijke opstelling Jong PSV: Room; Van Vlerken, Kardes, Obispo, Carolina; Rommens, Duarte, Ritzmaier; Mauro, Lammers, Laursen

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV