Volledig scherm
Peter Uneken is de nieuwe coach van Jong PSV. © BSR/SOCCRATES

Jong PSV met voormalig speler uit opleiding van FC Barcelona op trainingskamp

Jong PSV is van 10 tot 16 juli op trainingskamp in Noordwijk. De ploeg van trainer Peter Uneken bereidt zich voor op de competitiestart over een maand. Op maandag 12 augustus trapt Jong PSV in Eindhoven af tegen FC Den Bosch en via de oefenstage en enkele vriendschappelijke duels prepareert Jong PSV zich voor wat komen gaat. 

Bij Jong PSV is de 18-jarige middenvelder Roberto Laurel Martinez uit Spanje op stage. De linkspoot speelde vorige seizoen nog bij FC Barcelona, waar hij zijn contract niet verlengd zag. 

Hoofdcoach Mark van Bommel van PSV heeft voorlopig drie spelers ‘weggeplukt’ uit de equipe van Jong PSV. Met Steven Theunissen, Justin de Haas en Maxime Soulas vulde hij de nog niet complete defensie van PSV 1. Het trio maakte inmiddels ook deel uit van de PSV-ploegen die tegen FC Sion en Olympique Nice speelden. Nog veel meer spelers uit de selectie van Van Bommel kunnen bij Jong PSV spelen. Dat geldt voor alle spelers die geboren zijn na 1 januari 1997. Bij keepers ligt de grens op 1 januari 1995. 

Jong PSV speelt de komende weken sowieso twee oefenduels, met KV Kortrijk en Borussia Dortmund. 

Selectie Jong PSV voor het trainingskamp in Noordwijk: 

Keepers: Roulaux, Van Dorp
Verdedigers: Wallenburg, Daverveld, Kuisch, Zeegers, 
Middenvelders: Oostenbrink, Schoonbrood, Ledezma, Martinez, Mendonca, Lauwers
Aanvallers: Sidibe, Vertessen, Horvath, Catic

 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9209 stemmen