Volledig scherm
Jong PSV-speler Cody Gakpo scoort 2-1 tegen Jong AZ © Pro Shots / Martijn Buskermolen

Jong PSV moet de punten weer aan Jong AZ laten

Twee slechte momenten net na rust hebben Jong PSV de wedstrijd gekost tegen Jong AZ. Op het trainingscomplex van de AZ-jeugdopleiding gingen de PSV-beloften maandagavond met 2-1 onderuit. Cody Gakpo scoorde nog wel tegen, maar het bleek niet voldoende om nog iets uit Zaanstad mee te nemen.

Jong PSV speelde met een op papier sterke opstelling, maar kon het dus niet bolwerken. Met onder anderen Sam Lammers, Donyell Malen en Gakpo stond er een sterke voorhoede, maar AZ verdedigde sterk en stond goed georganiseerd. In de eerste helft waren er wel schietkansen, maar tot goals leidde het niet.

Na de voor Jong PSV zwarte openingsfase na rust rechtte de ploeg de rug en probeerden de beloften nog een positief resultaat uit het vuur te slepen. Verder dan de goal van Gakpo kwam de ploeg van Dennis Haar niet. De aanval op de top-drie is daardoor mislukt. Ook voor de winterstop moest Jong PSV de punten in het thuisduel met Jong AZ al aan de Noord-Hollanders laten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV