Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal (PSV) schudt een speler van NEC af. © BSR Agency

Jong PSV moet massief NEC voorrang verlenen

Jong PSV leed maandagavond een nederlaag tegen het vorig seizoen gedegradeerde NEC. Tegen de dit seizoen zwaar tegenvallende formatie uit Nijmegen werd het in het Jan Louwers Stadion 1-2. Jong PSV was aan de bal onzorgvuldig en kreeg mede daardoor aanvallend weinig van de grond tegen het massieve NEC.

Voor rust kwam Jong PSV op achterstand vanwege een tamelijk makkelijk gegeven penalty. Scheidsrechter Blank zag een overtreding in een moment waarop spits Joël Piroe de bal probeerde te spelen, maar een tegenstander licht aantikte. NEC-topscorer Ferdy Druijff schoot feilloos binnen. Na een prima actie vanaf de linkerkant kon ook Jonathan Okita scoren en zat NEC op rozen. Daarvoor had Jong PSV wel mogelijkheden, maar was de ploeg slordig in de eindfase of was de afronding niet goed genoeg. Mauro Júnior schoot een vrije trap goed in, maar NEC-keeper Branderhorst was bij de les. Piroe probeerde voor de goal Zakaria Aboukhlal te vinden, maar zijn voorzet werd goed verdedigd door NEC.

Na rust was Jong PSV niet bij machte om de zaak nog om te draaien, hoewel er opnieuw kansen kwamen en NEC amper nog gevaarlijk werd. Piroe kon niet genoeg kracht geven aan een kopbal en de na dit seizoen vertrekkende Lennerd Daneels schoot een keer over. Een paar matige inzetten van Steven Theunissen belandden nog verder boven het doel van Branderhorst. De beloften hadden moeite om door de verdedigende stellingen van PSV te komen en konden de muur uiteindelijk zelf niet slechten. Via een eigen goal van Frank Sturing werd het nog wel 1-2, maar daar bleef het bij.

Door het verlies tegen NEC blijft Jong PSV vijfde in de eerste divisie. De ploeg kon de afgelopen weken bij de eerste drie komen, maar liet die mogelijkheid liggen.

PSV