Mike van de Meulenhof geeft aan de bal voor de lijn te hebben gekeerd.
Volledig scherm
Mike van de Meulenhof geeft aan de bal voor de lijn te hebben gekeerd. © BSR Agency

Jong PSV moet na arbitrale blunder genoegen nemen met remise

Jong PSV heeft vrijdagavond tegen FC Eindhoven de tweede uitzege van het seizoen na rust uit handen gegeven. Aan de Aalsterweg leek een goal van de Belgische spits Yorbe Vertessen lang de beslissing te brengen. FC Eindhoven deed er na rust alles aan om de gelijkmaker binnen te krijgen en slaagde daarin een kwartier voor tijd. De ploeg had daarvoor wel hulp van scheidsrechter Gerrets en zijn assistenten nodig. Een kopbal die niet over de lijn was gegaan, werd geteld als treffer.

Een rommelige wedstrijd, die door Gerrets heel matig werd geleid, eindigde daardoor in 1-1. FC Eindhoven dwong op basis van strijd een aantal kansen na rust af, maar was vaak onmachtig bij de goal van de tegenstander. Jong PSV ging heel slordig om met de ruimtes en kansen die er kwamen. Onder meer Cyril Ngonge en Amar Catic kregen de bal niet tegen de touwen. Twee spelers moesten tijdens het duel met rood van het veld. Richie Ledezma kreeg rood wegens natrappen en dupeerde daarmee zijn team. Ook voor Flor van den Eynden was er een rode kaart, na twee keer geel. De eerste gele kaart kreeg de invaller omdat hij het veld al was ingelopen voor een wissel.

Beide ploegen kampten vooraf al met veel blessures en na de stadsderby is de situatie er voor zowel Jong PSV als FC Eindhoven niet beter op geworden. Bij de blauw-witten viel voor rust Jarno Janssen met een op het oog zware blessure uit. Ook Maarten Peijnenburg moest het strijdtoneel eerder in het duel al verlaten. Jong PSV zag Chris Gloster na rust uitvallen, met ogenschijnlijk niet al te zwaar letsel. 

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Jong PSV (premium)

PSV