Shurandy Sambo maakte een eigen goal tegen Telstar.
Volledig scherm
Shurandy Sambo maakte een eigen goal tegen Telstar. © BSR Agency

Jong PSV moet ook na bezoek aan Telstar kauwen op nul punten

Voor Jong PSV betekenen uitwedstrijden dit seizoen meestal verlies. Ook het bezoek van vrijdagavond aan het Rabobank IJmond Stadion van Telstar leverde nul punten op. De ploeg van Peter Uneken kreeg wel een aantal kansen om te scoren, maar moest toestaan dat de equipe uit Velsen-Zuid de punten greep. Het was al de twaalfde uitnederlaag van Jong PSV in dit seizoen. 

Jong PSV kampt met een aantal blessures en miste onder meer Yorbe Vertessen, Claudio Gomes en Andrew Mendonca. Daarnaast reisde Noni Madueke niet mee naar Noord-Holland. Daar stond tegenover dat Michal Sadílek wel bij de formatie van Uneken zat. 

De Eindhovense beloften verloren door een buitengewoon ongelukkige eigen goal. Rechtsback Shurandy Sambo wilde vlak voor rust de bal terugspelen op keeper Youri Roulaux, maar maakte ongewild een goal. Die klap kwam Jong PSV uiteindelijk niet meer te boven en ook Telstar kreeg de bal niet meer achter Roulaux. 

Laatste plekken

Voor Jong PSV betekent het resultaat dat de ploeg nog dichter bij de laatste plekken in de eerste divisie is gekomen. Jong PSV staat achttiende en heeft vijf punten voorsprong op nummer laatst Helmond Sport en twee op FC Dordrecht, die respectievelijk laatste en een na laatste staan. Deze ploegen deelden vrijdagavond de punten in een rechtstreeks duel op De Braak. 

Jong PSV heeft in de Keuken Kampioen Divisie maar vijf punten in vijftien uitduels in dit seizoen gepakt. Thuis gaat het met zeventien punten in veertien duels een stuk beter. 

PSV