Volledig scherm
Dante Rigo is er vrijdagavond in het duel met Jong AZ waarschijnlijk bij in het kamp van Jong PSV. © foto Erwin Spek/Pro Shots

Jong PSV moet schakelen naar zesde keeper van PSV voor duel met Jong AZ

Terwijl alle jeugdinternationals De Herdgang tijdelijk hebben verlaten, moet Jong PSV vrijdagavond op het eigen trainingscomplex (aftrap 20.00) aan de bak tegen Jong AZ. Een ietwat curieuze situatie, temeer daar Jong Oranje even daarvoor - met een aantal PSV'ers - speelt tegen Jong Letland. 

Dat de eerste divisie tijdens de interlandperiode doorspeelt, is een eerder op beleidsniveau gemaakte keuze waar overigens meer clubs last van hebben. Woensdag deden bijvoorbeeld Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Ferdi Kadioglu (NEC) mee bij Oranje onder 19. Die ploegen ontmoeten elkaar toevalligerwijs vrijdagavond in Sittard. Bij de besluitvorming over de eerste divisie is eerder ook bepaald dat de Jong-teams op deze momenten tegen elkaar spelen.

Jong PSV kan in het duel met AZ geen beroep doen op een aantal basisspelers of eerder opgestelde spelers. Donyell Malen, Joël Piroe, Nikolai Laursen, Jurich Carolina, Kenneth Paal, Sam Lammers, Albert Gudmundsson, Michal Sadilek, Justin Lonwijk, Armando Obispo, keeper Yanick van Osch en Pablo Rosario zijn vanwege interland-verplichtingen niet beschikbaar. 

Keeper Mike van de Meulenhof is er ook niet bij, zodat trainer Dennis Haar door moet schakelen naar de zesde keeper van PSV: Youri Roulaux. Hij moet in Eindhoven Jeroen Zoet, Eloy Room, Luuk Koopmans, Yanick van Osch en Van de Meulenhof normaal gesproken voor zich dulden, maar op Koopmans (blessure) na zijn zij door een blessure niet beschikbaar. 

Jong PSV kent verder geen blessures. Van PSV 1 zijn naast Koopmans ook Derrick Luckassen en Ramon Pascal Lundqvist nog niet inzetbaar. De verwachting is dat Dante Rigo vrijdag wel aansluit tegen Jong AZ en dat er verder geen inbreng van A-selectiespelers zal zijn. PSV 1 speelt maandag een oefenduel met het Mexicaanse Pachuca en daar kunnen de spelers uit het keurkorps van Phillip Cocu wedstrijdritme opdoen. 

Mogelijke opstelling Jong PSV: Roulaux; Abels, Kardes, Van Vlerken, Bannani; Duarte, Rigo, Ritzmaier; Mauro, Van der Moot, Verreth

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV